Bliv guidet trygt igennem din bolighandel

Boligadvokat til fast lav advokatpris

INGEN HANDEL – INGEN REGNING

5.500 kr. inkl. moms

Vores boligadvokat hjælper dig med din bolighandel til en fair og rimelig pris uden at gå på kompromis med kvaliteten i arbejdet.  Vores boligadvokater er ansvarsforsikrede og er klar til at hjælpe dig inden for 2 timer.

Telefon

53 333 123

Email

Kontakt@sbaadvokater.dk

Dækning

Vi dækker hele Danmark online

Åbningstider

Mandag-Fredag:
9:00 – 16:00

Vores boligadvokat er med dig hele vejen til fast lav pris

Boligadvokat priser

Er du førstegangskøber?

Kom sikkert i mål

Ingen handel - Ingen regning

Hvis din bolighandel går i vasken, så står du ikke tilbage med en stor regning til din boligadvokat.

Vi guider dig trygt igennem

Vores boligadvokat guider dig trygt igennem hele handlen og fører dig sikkert i mål.

Ansvarsforsikret boligadvokat

Vores advokatforsikring dækker godkendelsen af dit boligkøb.

Hurtig sagsbehandling

Vi er klar til at kigge på din sag inden for 2 timer, og vi gør alt, hvad vi kan for at fremme sagen.

Førstegangskøber?

Sådan er en typisk boligkøbs-proces

i

Købsaftale underskrives

Vi gennemgår dokumenterne

w

Vi rådgiver dig

Vi godkender handlen

Vi tinglyser skøde m.v.

Tilbud til
førstegangskøbere

 

Overvejer du at blive husejer?

Vores boligadvokat er her for at hjælpe

Vi tilbyder at hjælpe med at forhandle dit nye huskøb på plads – helt uden beregning

Bare rolig vores boligadvokat
hjælper med det hele!

Specialiserede boligadvokater

til faste lave priser

Grundig gennemgang

Enhver bolighandel kan være forbundet med både juridiske og økonomiske problemstillinger. Vi tilbyder en grundig gennemgang af købsaftalen og ejendommens dokumenter. Vi sikrer os, at alle forhold er som de skal være, så du trygt kan flytte ind uden bekymringer noget uforudset.

Undgå faldgruber

Vores boligadvokat gør dig opmærksom på faldgruber og yder rådgivning gennem hele handlen, så købet af din drømmebolig forløber gnidningsfrit. Vi ved, at det er en af livets største investeringer, og vi prioriterer derfor at få dig sikkert i mål.

Husk advokatforbehold

Husk altid at få indskrevet et advokatforbehold inden du underskriver købsaftalen.

Rimelige priser

Vi ved også, at der er mange omkostninger forbundet med at flytte og købe ny bolig. Vi har derfor optimeret vores processer, så vi kan tilbyde dig en billig boligadvokat pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores arbejde eller den høje service vi leverer til vores boligkunder, uanset om du er førstegangskøber eller en mere erfaren bolig-køber.

Vi hjælper med det hele

Vi rådgiver om finansiering, har kontakt til din bank samt kontakt til ejendomsmægler med henblik på forhandling af vilkår. Vi sørger endvidere for udarbejdelse og tinglysning af skøde. Ligesom vi udarbejder refusionsopgørelsen, og selvfølgelig følger vi hele bolighandlen til dørs.

Vi har hjertet med

Vores boligadvokater brænder, for det de gør. Advokaten har hjertet med, når vi løser din boligsag, og boligadvokaten yder det ekstra, der skal til for at give vores boligkunder de bedste resultater og den mest optimale advokat-service.

Ingen handel – Ingen regning 

Vi tror på det lange samarbejde. Bliver det ikke denne bolig, så bliver det nok en anden. Det vigtigste er, at du ikke føler dig presset til at skrive under. Det skal være den rigtige bolig. Er der problemer med den ejendom, vores boligadvokat gennemgår for dig, skal det derfor være nemt og omkostningsfrit at komme ud af bolighandelen.

Koster det noget at kontakte jer?

Nej taxametret tikker ikke fra første opkald. Vores boligadvokater gør meget ud af at være tilgængelig for vores boligkunder.

Du kan ringe, e-maile eller tage i mod vores tilbud om gratis advokat-møde, hvis du vil have vurderet din advokatopgave. Vi giver dig i den forbindelse et estimat på. hvad din advokatopgave vil koste.

Vi har faste lave priser, når det gælder boligkøb.

Er jeg forpligtet til at bruge jer, hvis jeg først har henvendt mig?

Nej. Selvom vi har vurderet din advokatopgave eller dit behov for advokatbistand, er du ikke forpligtet til at bruge vores advokater.

Vælger du at gøre brug af vores advokat-tilbud, kommer der stadig ikke nogen advokat-regning for din første snak med vores advokat.

Har jeg brug for en advokat?

Start med at spørge os. Det er helt gratis og uforpligtende at snakke med vores boligadvokat omkring din situation. Vores boligadvokat vurderer, om han kan hjælpe dig, og i givet fald hvordan han kan yde sin advokathjælp. Når det er sagt, så er hovedreglen, at det skal være en bestaltningshavende advokat, som skal godkende dit boligkøb. Så udgangspunktet for en bolighandel er, at du skal bruge vores advokathjælp.

Hvad koster det, hvis jeg vælger at bruge jeres advokat?

Nogle advokatopgaver bliver løst som fast-pris-opgaver.

Det gør vi blandt andet, når vi hjælper med boligkøb. Vores boligadvokater yder rådgivning i verdensklasse til faste lave priser på 5.500 kr inkl. moms.

Alternativt arbejder vi med advokat-timepriser. Priserne er normalt:

Advokat: 2.000 kr. + moms
(2.500 kr. inkl. moms)

Rabat ordning –

Tidligere kunder

1.500 kr. + moms
(1.875 kr. inkl. moms)

Vi har fornuftige og konkurrencedygtige priser. Vi er rimelige med vores timeforbrug og derfor også typisk billigere end andre advokater, der på papiret arbejder ud fra en billigere timepris.

Er jeres advokater forsikret?

Ja. Alle advokater har en lovpligtig ansvarsforsikring.

Advokaterne er således ansvarsforsikret og firmaet har stillet garanti efter de af Advokatsamfundets fastsatte regler. Ansvarsforsikringen dækker al advokatvirksomhed. HDI Forsikring er ansvarsforsikrer og garantistiller.

Bevar overblikket over din bolighandel

Med vores online boligsagssystem minadvokatsag.dk kan du altid tjekke status på din boligsag. Du kan skrive til din boligrådgiver og dele dokumenter med din boligadvokat. Vi har gjort det nemt at følge med.

Boligadvokat system viser hvordan en boligkøber kan tilgå sin boligsag

Vi skaber resultater

Så mange boligkøbere har vores boligadvokater hjulpet med stor succes

Huskøb

Lejlighedskøb

Andelskøb

Tinglysninger

Ingen handel

Ingen
regning

Ansvarsforsikret

Boligrådgiver

Hurtig

Sagsbehandling

Vi med dig

hele vejen

Spar 30%

Online besparelse i forhold til kontorpriser på Køberpakken

Pris
Garanti

5 stjernet advokatoplevelser

Det siger vores kunder om os

Advokat 5 stjerner

Jeg kan varmt anbefale SBA ADVOKATER. Advokat Samer Abou Taha har hjulpet mig med at købe en erhvervsejendom. Hans hjælp var upåklagelig. Samer Abou Taha bliver min faste advokat fremover.

Adam, Alma Ejendomme

 

5 stjerner her fra. Fik tinglyst mit skøde nemt og hurtigt til en god fast pris.

Hermann Jensen

I mine øjne er advokat Samer Abou Taha Danmarks bedste advokat

Riza Durmissi, Fodboldspiller – landsholdet

Har ikke haft andet end gode oplevelser - 5 stjerner herfra

Kesi, Artist

 

Billig advokathjælp og god rådgivning. Fik udarbejdet en ejeraftale til en fornuftig pris, og blev rådgivet til perfektion. Advokat Samer Abou Taha er ekspert i selskabsret.

Henrik Madsen

Jeg har siden jeg mødte Advokat Samer ikke brugt andre advokater. Samer er god til at lytte, er faglig skarp og giver stor værdi for pengene.

Thomas S.,

Jeg fik gennemgået en erhvervslejekontrakt. Hurtig sagsbehandling og god advokat-rådgivning.

Lars hansen

Jeg kan varmt anbefale Samer som rådgiver, jeg har været utrolig stolt af det arbejde Samer har udført. Og alle aftaler er blevet holdt for punkt til prikke. 5 stjerner herfra.

Nudi G.

Samer tog imod os med åbne arme, og skar alt det vi ikke forstod ud i pap. Vi kunne ikke have fået bedre rådgivning hos noget andet advokatfirma. De behandler deres kunder som gæster og finder altid tid i kalenderen til et møde. Vi kan kun give de bedste anmeldelser - 5 store stjerne her fra!

Maria, Mast Studio ApS

Samer var enormt god til at hjælpe mig i min sag. Han var hurtig og tålmodig.

Claes

Enormt god service

Jonas

Jeg fik hjælp til en lejekontrakt, og jeg er yderst tilfreds med processen såvel som resultatet

Inge Nørskov

Jeg har haft en virkelig god proces med Samer Abou Taha. Han var venlig imødekommende og talte et letforståeligt sprog uden for meget advokat-lingo. Han forstod straks opgaven og løste den til min fulde tilfredshed på kort tid. Jeg vil ikke tøve med at bruge firmaet en anden gang.

Bent Østergaard Olsen

Advokat Samer Abou Taha har løst min advokatopgave til fuld tilfredshed. Jeg har fået advokathjælp til en billig og overkommelig pris. Dertil er Advokat Samer Abou Taha efter min mening blandt de bedste advokater. Man får altid en ærlig og kompetent rådgivning og så leverer han resultater.

Susan Nilsson

Jeg har brugt Samer Abou Taha i forbindelse med mit boligkøb. Hele processen har været smertefri og glidende og jeg har derfor været aldeles tilfreds med det advokatarbejde jeg har fået leveret. Min sag var en lidt kompleks en af slagsen, da vi havde problemer med at få tinglyst skødet uden anmærkninger, grundet komplikationer hos sælgers bank. Jeg har igennem dette forløb, fået den ALLER BEDSTE vejledning samt rådgivning. Jeg kan kun give mine VARMESTE anbefalinger!

Reshat Durmisi

Jeg fik kontakt til Samer, som skulle hjælpe mig med nogle juridiske omstændigheder indenfor boligkøb og hjælp til gennemgåelse af boligaftale. Min oplevelse med Samer var under hele processen professionelt og grundigt. Jeg er nu godt klædt på til mit næste boligkøb.

Cihan, Brightmedia

Advokat Samer Abou Taha er den bedste advokat vi har haft, så simpelt kan det siges.

Reda, Mark Auto

Advokat Samer Abou Taha gjorde et fantastisk job, på en kompleks sag. Advokat Samer Abou Taha formåede at gennemføre en svær tinglysning af et skøde, med en part der ikke kunne underskrive digitalt. Servicen var overtruffen og ydelsen kompetent. 5 stjerner herfra, jeg er ikke i tvivl om at jeg vil vende tilbage og gøre brug af hans ydelser i fremtiden.

Salih Baran

Effektivt

Lea Lassen

Jeg har kun godt at sige om Samer som både menneske og advokat. Han er yderst skarp og præcis i sine skriv, er et venligt og forstående mennesker, der ligeledes opfatter hurtigt!

Lotte Brøns

Jeg søgte en god advokat med billige advokatpriser. Jeg er positivt overrasket over den service og kvalitet man får for prisen. Min lokale advokat vil næsten have haft det dobbelte i pris.

Sabrina S.

De er top professionel og værner om deres klienter, altid nemme at få fat på og overholder ALLE deres aftaler

Rizwan Islam

Har oplevet god service i forbindelse med udforming af ægtepagt.

Adam Opler

Samer Abou Taha er ikke kun en rigtig god advokat. Han er også et rigtig godt menneske.

Mogens Nørregaard, Direktør

Man får god sparring og kompetent advokathjælp til en fornuftig advokatpris.

Master klip

SBA ADVOKATER rådgav om fordele og ulemper i forhold til forskellige selskabsformer. Jeg fik meget god rådgivning af Samer. Jeg fik stiftet mit selskab let og hurtigt og de var altid søde til at besvare mine spørgsmål efterfølgende uden at det kostede ekstra. Jeg er meget tilfreds 😀

Khuram

God service

Henriette Lauritsen

Advokat Samer Abou Taha tog sig af min familiesammenføringssag med min ægtefælle. Det var en kompliceret sag, der krævede en god dispensationsskrivelse m.v. Advokat Samer Abou Taha vandt min sag.

Abbas Leith

Meget hjælpsom og rigtig godt kendskab til registrering og stiftelse af selskab.

LiveInHome IVS

Jeg kontaktede firmaet, da jeg havde nogle penge til gode og skyldner ville ikke betale, først da marck og partnere kom ind i billedet skete der noget, jeg har lavet et års kontrakt med firmaet, således at jeg ( hvis det bliver nødvendigt ) bare kan kontakte firmaet og bede dem tage affære.

Lene Andresen

Bedre kunne det ikke være. Jeg var meget tryg ved den advokat rådgivning jeg fik. Samer Abou Taha havde min familiesammenføringssag. Jeg fik forklaret hele processen på en enkel og overskuelig måde. Det er advokater med høj faglighed. Kan helt klart anbefales.

Nawal abdallah

Jeg havde fornøjelsen af, at få juridisk rådgivning af Samer Abou Taha i anledning af en forpagtningsaftale og en ejendomstransaktion. Samer Abou Taha er en af de få advokater der virkelig formår, at sætte sig ind i klientens behov. Allerede efter første møde fik jeg det indtryk af, at han ville gøre deres bedste for, at efterkomme mine interesser, hvilket lykkedes for ham. Samers juridiske kompetencer er knivskarpe, hvilket gælder for alle hans arbejdsområder. Jeg vil stærkt anbefale Samer Abou Taha til enhver kunde, der er på udkig efter en skarp advokat/juridisk rådgiver, der sætter kundens behov i fokus.

Fikri Memphis

Jeg er på jagt efter min første bolig, og jeg har ikke meget viden omkring boligkøb. Efter jeg fik en rigtig god snak med Samer Abou Taha , var jeg meget mere rolig over min egen situation ang. mit køb. En yderste kvalificeret rådgivning, Hvor jeg følte mig meget mere tryg efter samtalen med Samer. Synes deres servicenorm passer rigtig godt til deres beskrivelse. Kunne høre med det samme at hans faglighed var i topklasse og tog sig tid, til at forklare mig de mindste detaljer til boligkøbet, så jeg fik masser af viden til min vigtige fremtid, som betyder meget for mig, da det er en stor og vigtig punkt i mit liv, som bare gjorde at jeg altid vil anbefale Samer Abou Taha , til alle andre som også har brug for en lille spark i den rigtige vej i livet.. Synes det var Fantastisk!! og vil gerne sige det igen 🙂

Henrik

God advokat der formår at yde juridisk rådgivning i et sprog man kan forstå!

Sofie Mathisen

Advokat Samer Abou Taha er en fantstisk boligadvokat. Vi er blevet guidet trygt igennem vores bolighandel til en god pris.

Nabil Ahmed

Vi bruger Samer Abou Taha som vores faste boligadvokat. Advokat Samer Abou Taha har rådgivet os i mange bolighandler båder i forbindelse med bolig køb og bolig salg.

Nazar, Almash ejendomme ApS

Advokat Samer Abou Taha er blandt de bedste Advokater. Han lytter til mit behov og finder en løsning også hvis løsningen ikke nødvendigvis er traditionel jura

Chantall Hansen

Advokat Samer Abou Taha er blandt de bedste Advokater

“God boligadvokat til en god pris. Jeg var i gode hænder fra start og fik fint svar på alle mine spørgsmål”

Mette Frøslev

I mine øjene er advokat samer abou taha Danmarks bedste advokat

“Jeg kan varmt anbefale Samer Abou Taha som boligadvokat”

Mikkel Nilsen

Rigtig god advokat samer abou taha

“Jeg har fået rigtig god hjælp og vejledning med mit første boligkøb”

Adam Opler

huskøb for begyndere

Guide til boligkøber

Her finder du svar på en lang række emner og fagord, som du støder på som førstegangskøber.

Forbered boligkøbet

Boligkøb er en af livets helt store investeringer, som har store konsekvenser for din økonomi, din trivsel og din dagligdag. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i tingene forud for, at man underskriver en købsaftale.

Lær mere

Hvad er dine behov?

Find ud af hvilke krav din nye bolig og dit nye lokalområde skal leve op til. Find ud af med dig selv, hvor du er villig til at gå på kompromis, og hvilke ufravigelige krav du har. Find også ud af hvilken type bolig der fanger din interesse, idet priserne kan variere meget fra en lejlighed til et hus.

 

Undersøg markedet

90% af alle boligkøbere finder deres kommende bolig via internettet.  Søgning efter boliger på internettet giver et rigtig godt overblik. På Boligsiden.dk kan du finde alle ejendomme, der er udbudt til salg gennem en ejendomsmægler.

Din undersøgelse vil give dig en god ide om prisniveauet og om du er nød til at gå på kompromis med boligen eller beliggenheden.

 

Bliv forhåndsgodkendt til et boliglån

Gå i banken og bliv forhåndsgodkendt til et lån, så du er parat til at købe bolig, når du finder den rigtige bolig. Flere banker udsteder et køberbevis på den maksimale låneramme, du er godkendt til. Med et lånebevis viser du sælger, at du har det økonomiske på plads, hvilket er et stærkt forhandlingsmoment.

Til mødet i banken skal du medbringe:

 • Budget
 • Seneste årsopgørelse fra SKAT
 • Lønsedler for de seneste tre måneder
 • Oplysninger om eventuel øvrig gæld, hvad enten det drejer sig om gæld til pengeinstitutter, det offentlige eller privatgæld

Selv om du er godkendt til at låne til en bolig til et bestemt beløb, vil banken og realkreditinstituttet altid betinge sig, at også den konkrete bolig, som du har udvalgt, kan godkendes.

 

Bliv klogere på forberedelsen til boliglån her

U

Undersøg boligen

Før du er klar til at byde på en bolig og herved afgive et formelt tilbud om køb, bør du sætte dig ind i boligens dokumenter og boligens fysiske tilstand.

Lær mere

Forstå salgsopstillingen

Salgsopstillingen er en skriftlig præsentation af en bolig. Den indeholder mange oplysninger, som er vigtige at være bekendt med, før du beslutter dig for at købe.

I salgsopstillingen finder du en beskrivelse af boligen. Ligesom du finder informationer omkring boligens udgifter, forsikringsforhold, tilstands- og elinstallationsrapport samt evt. information om finansieringen af boligen.

Ejendomsmægleren har ansvar for indholdet af salgsopstillingen. En opdateret udgave af salgsopstillingen skal indgå som bilag til den endelige købsaftale. Man vil tage udgangspunkt i de oplysninger, der er fremført i salgsopstillingen i forbindelse med vurdering af ejendomsmæglerens loyale oplysningspligt.

Ligesom oplysningerne i salgsopstillingen er en del af handelsvilkårene for boligkøbet. Salgsopstillingen er derfor en integreret del af købsaftalen, og det er vigtigt, at du læser den grundigt. Som eksempel kan der stå i en salgsopstilling, at udestuen ikke er godkendt, men at dette forhold ikke er nævnt i selve købsaftalen.

Ejerudgift

I salgsopstillingen vil du kunne finde oplysninger om ejerudgiften på den bolig, du har tænkt dig at købe. Ejerudgiften, det første år, omfatter den aktuelle ejendomsværdiskat, grundskyld og ydelser til ejendomsforsikring. Desuden indgår de aktuelle udgifter, som køber er forpligtet til at afholde som ejer af ejendommen, med undtagelse af udgifter til lovpligtige eftersyn af forsyningsanlæg. Fællesudgifter til evt. ejerforening indgår i ejerudgiften efter fradrag af forbrugsafhængige udgifter. Endelig indgår ydelserne på eventuel gæld, som overtages af køber uden for købesummen.

Vær især opmærksom på den nuværende situation vedrørende grundskylden, med stigninger i de større byers grundværdier for enfamiliehuse, som betyder stigende skatter i de kommende år.

Folketinget vedtog i 2017 en fastfrysning af grundskylden, som nu gælder frem til 2024. Stigningen i grundskylden bliver dog indefrosset, således at skattestigningen først skal betales, når boligen skal sælges.

Bemærk også, at ejerudgiften ikke omfatter forbrugsudgifter som el, vand og varme.

Salgsopstillingen indeholder dog oplysninger om det beregnede eller faktiske varmeforbrug.

Kontroller boligens stand og læs dokumenterne grundigt

Det er helt almindeligt, at boligkøbere gennemgår boligen 2-3 gange, inden beslutningen om køb tages.

Er der tale om et hus, en villalejlighed eller et sommerhus, er der normalt udarbejdet en tilstandsrapport. Sæt dig godt ind i de K3 og K2 der er beskrevet i tilstandsrapporten.

Er der tale om en almindelig ejerlejlighed, udarbejdes der ikke på samme måde en tilstandsrapport eller elinstallationsrapport, som kan hjælpe med at give dig et overblik over boligens stand.

Vi tilbyder en løsning, hvor en sagkyndig kan gennemse din lejlighed og hovedejendommen for at give dig hans vurdering af boligens stand. Ring på 53333123 for at høre nærmere.

Sælger har herudover en ’loyal oplysningspligt’, hvilket betyder, at han skal oplyse dig om alle relevante forhold i relation til ejendommen, som sælger er bekendt med.  Sælger må derfor ikke skjule relevant viden for dig, og oplysningerne der gives skal være korrekte ellers risikerer sælger at ifalde et erstatningsansvar.

Dokumenter forud for køb

Klik på lær mere og få et overblik over de dokumenter du normalt får tilsendt fra ejendomsmægleren forud for købet.

Lær mere

Forstå salgsopstillingen

 • Købsaftale
 • Salgsopstilling
 • Ejendomsdatarapport
 • Informationer om ejer- eller grundejerforening
 • Oplysninger om den eksisterende husforsikring – herunder dækningsomfang
 • Matrikelkort
 • Tingbogsattest
 • Servitutter og byrder

Ved huskøb får du også

 • Tilbud på ejerskifteforsikring
 • Sælgers erklæring om at betale halvdelen af den tilbudte ejerskifteforsikringspræmie
 • Evt. byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse

Ved køb af lejlighed får du også

 • Husorden
 • Information om evt. fælleslån i ejendommen
 • Ejerforeningens vedtægter
 • Referater fra seneste generalforsamlinger, regnskab samt budget.
 • Ejerlejlighedsskema 

Dokumenter under køb

Klik på lær mere og få et overblik over de dokumenter du normalt får tilsendt fra ejendomsmægleren under købet.

Lær mere

Køber og boligadvokat sørger for

  • Bankgodkendelse
  • Advokatgodkendelse
  • Finansiering af købet – valg af lån
  • Deponering af udbetaling hos ejendomsmægler
  • Bankgaranti – erstattes af kontant deponering på overtagelsesdagen
  • Tinglysning af skøde eller kontrol hermed
  • At tegne ejerskifteforsikring
  • At tegne husforsikring

  Sælger og køber underskriver

  • Købsaftalen underskrives
  • Blanket om fortrydelsesret underskrives af køber
  • Skøde – signeres med NemID på tinglysning.dk

Tilstandsrapport & El-installationsrapport

Rapporterne bliver udarbejdet på baggrund af en bygningsgennemgang. Samlet giver de to rapporter en professionel og neutral gennemgang af boligens synlige skader og elinstallationernes tilstand.

Lær mere

Tilstandsrapport

Det er friviligt for sælger, om han vil få udarbejdet disse rapporter, men hvis en sælger vil opnå ansvarsfrihed for skjulte skader ved boligen, og hvis køber skal have mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, så skal disse rapporter udarbejdes. Derfor er udgangspunktet ved huskøb også, at disse rapporter er udarbejdet.

Husk at tilstandsrapporten ikke må være mere end 6 måneder gammel regnet fra det tidspunkt du tegner ejerskifteforsikring. Det skal man særligt være opmærksom på, hvis man har aftalt en lang overtagelsesdato.

Ingen tilstandsrapport ved lejlighedskøb

Vær opmærksom på, at der normalt ikke udarbejdes tilstandsrapport ved køb af lejlighed. Tilstandsrapport udarbejdes typisk kun ved huskøb, villalejligheder og sommerhuse. 

Vi tilbyder igennem vores samarbejdspartner muligheden for at få gennemset din lejlighed med en fagkyndig person. Det giver en ekstra sikkerhed og tryghed, nu hvor der ikke bliver udarbejdet tilstandsrapporter ved lejlighedskøb. Ring på 53 333 123 for at høre nærmere. Vores samarbejdspartner laver gerne et overslag over, hvad det vil koste at udbedre eventuelle skader, som du kan bruge i din forhandling. 

 

Se nærmere om tilstandsrapportens betydning under afsnittet ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikring

Sammen med rapporterne modtager du fra sælger et tilbud på ejerskifteforsikring og en erklæring om at ville betale mindst halvdelen af den tilbudte forsikringspræmie.

 

Lær mere

Sælger fritaget for ansvar

Sælger er fritaget for ansvar for skjulte fejl og mangler, så længe sælger har tilbudt ejerskifteforsikring. Dette gælder uanset om du som køber tegner ejerskifteforsikring eller ej.

 

Bemærk: Det er en betingelse, at du har modtaget erklæring, tilbud og rapporter fra sælger inden, du har afgivet købstilbud.

 

Udgangspunktet er, at ejerskifteforsikringen dækker de fejl og mangler, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten. Sælger hæfter stadig for forhold ved grunden – fx forurening. Husk at læse forsikringsbetingelserne grundigt. Ikke alle skader som ikke er nævnt i tilstandsrapporten er dækket.

Du kan frit vælge et andet forsikringsselskab end det, sælger har indhentet tilbud fra. Men sælger er kun forpligtet til at betale halvdelen af tilbuddets forsikringspræmie. Har sælger givet flere tilbud på ejerskifteforsikring, skal sælger betale halvdelen af det billigste tilbud. Præmien er en engangsbetaling.

 

Det er vigtigt at huske på, at ejerskifteforsikringen dækker gamle skader, hvorimod husforsikringen dækker skader der opstår efter overtagelsestidspunktet. Vores anbefaling er derfor, at man tegner en god husforsikring med udvidet dækning.

Køberrådgivning

Som køber bør du have en boligadvokat til at hjælpe dig godt igennem boligkøbets forskellige stadier. Selvom du har god erfaring med bolighandler, er det typisk et krav, at handlen berigtiges af en bestaltningshavende advokat.

Lær mere

 Boligadvokat pris

De fleste boligadvokater tager i dag en fast pris for at gennemføre en ejendomshandel. Priserne er typisk fra 8.000 til 12.500 kr. Hos SBA ADVOKATER har vi fast lav online pris på køberpakken til 5.500 kr.

Boligadvokatens opgave

Boligadvokatens opgave er selvsagt at rådgive dig som boligkøber, herunder sørge for, at alt går rigtigt til i købsprocessen.

Hvis du køber bolig med din samlever kan du også få advokaten til at udarbejde en samejekontrakt. Måske skal der oprettes et testamente, eller hvis man er gift en ægtepagt i forbindelse med huskøbet. SBA ADVOKATER kan hjælpe med alle disse ydelser.

Der er et stort ansvar forbundet med at godkende og berigtige en ejendomshandel. Det ansvar overlader du til din boligadvokat, herunder ansvaret forbundet med at overholde købsaftalens frister.

Du kan også få hjælp fra din boligadvokat til at forhandle med sælger. Din advokat vil typisk have større gennemslagskraft i en forhandling, og boligadvokaten kan typisk speede op for processen med ejendomsmægler.

 

Boligadvokat med fra start

Det er en god ide at have en boligadvokat med fra start. Det kan f.eks være, at din boligadvokat råder dig til at undersøge bestemte forhold nærmere ved boligen. Måske mangler der vigtige dokumenter eller oplysninger om økonomiske forhold, der har indflydelse for dig som boligkøber. Det kunne som et eksempel være oplysninger om økonomien i en grundejerforening, herunder generalforsamlingsbeslutninger og forslag til beslutninger, som senere kan have en økonomisk betydning som rammer dig. Det kan også være, at der er fællesgæld i ejerforeningen, som sælger bør dække. Der kan også være forhold ved ejendommen, som afviger fra BBR eller som mangler at blive godkendt af kommunen. Det er bare for at nævne et par eksempler.

Din boligadvokat hjælper dig med at indsætte relevante forbehold.

 

Boligadvokaten er kun din rådgiver

Du skal herudover huske på, at ejendomsmægler udelukkende er sælgers rådgiver. Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser. I Lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015, fremgår det direkte af bestemmelserne, at mægler alene er sælgers repræsentant. Det vil derfor være en fordel for dig som køber at have din egen advokat, så der også er en, der varetager dine interesser. Det kan du få med en boligadvokat. 

 

Boligadvokaten er ansvarsforsikret

Boligadvokaten har en ansvarsforsikring, der kan dække tab, som rådgivningen har forårsaget under bolighandlen. Det er derfor vigtigt, at du får hjælp af en advokat og ikke en jurist.

Aftaleforløbet, advokatforbehold og fortrydelse

I første stadie af en bolighandel indgår køber og sælger aftale om købet af den faste ejendom, herunder aftale om pris og overtagelsesdag. Anden stadie kaldes opfølgningsstadiet og omhandler handlens berigtigelse.

Lær mere

God ide med en boligadvokat fra start

 

Som køber bør du have en boligadvokat til at hjælpe dig godt igennem begge dele af en bolighandel – både aftaledelen og berigtigelsen. Hvis du har erfaring, kan du dog godt klare aftaledelen selv.

 

 

Forhandling

 

 

Du indleder en forhandling ved at udtrykke din interesse over for ejendomsmægleren eller sælgeren Dette kan gøres ved en interessetilkendegivelse, som ikke er et juridisk bindende købstilbud. Det kan ske ved at ringe eller sende en e-mail til sælgers ejendomsmægler.

Er sælger interesseret i dit bud, vil du modtage en forespørgsel fra ejendomsmægleren om dit navn, adresse, CPR.nr. navnet på din bankrådgiver og navnet på din bolig-advokat.

Pris og overtagelsesdato er typisk afgørende punkter i forhold til at nå til enighed. Prisen som det mest afgørende og overtagelsen skal afspejle, at sælger kan nå at flytte til en ny bolig. Overtagelsesdatoen kan også have en betydning for køber. Ved at udskyde overtagelsen kan køber typisk nå at spare flere penge op til den bekostlige flytning og istandsættelse der venter forude, idet overtagelsesdagen er afgørende for en lang række udgifter indtræder. Snak med din boligadvokat omkring dette, hvis du har yderligere spørgsmål.

 

Flere købere?

Hvis flere er interesseret i at byde på ejendommen, er det op til sælger at afgøre, hvem han vil sælge til og til hvilken pris. Typisk er det således, at det bud, der er tættest på den udbudte pris, ender med at løbe afsted med sælgers underskrift. Forhold som overtagelse og fininsiering kan dog spille en rolle.

 

Købstilbud og Advokatforbehold

Når købsaftalen er klar, sender mægleren købsaftalen til dig og beder dig om at underskrive. På det tidspunkt skal du senest lave en aftale med din boligadvokat om, at han skal assistere dig med boligkøbet, idet det er meget vigtigt at sikre, at advokatforbeholdet er korrekt formuleret, så du ikke risikerer at blive bundet af handlen, før der er foretaget et juridisk tjek af købsaftalen og ejendommens dokumenter.

 

Der er ingen regler for, hvor lang fristen skal være. Advokatforbeholdet fastsættes normalt til mellem 3 – 5 dage, men kan være både kortere og længere alt efter, hvad man aftaler konkret.

Når din boligadvokat har godkendt formuleringen, kan du underskrive købsaftalen og fremsende den til ejendomsmægleren. Det ikke et krav, at din boligadvokat har godkendt formuleringen på forhånd, men det er en god idé.

Boligen er først din, når sælgeren også har underskrevet købsaftalen. Indtil dette sker, er der ikke nogen handel. Når du modtager besked om, at også sælger har underskrevet købsaftalen, begynder fristen for advokatforbeholdet at løbe, hvorfor du på det tidspunkt skal aftale møde med din boligadvokat.

 

 

Fortrydelsesret

 

Vær opmærksom på din fortrydelsesret. Når sælger også har underskrevet købsaftalen, har du 6 hverdages fortrydelsesret. Fristen løber fra det tidspunkt, du får besked om sælgers underskrift. Hvis du fortryder, koster det dig 1% af købesummen. For at benytte sig af fortrydelsesretten er det desuden en betingelse, at beløbet er indbetalt til sælger inden fristens udløb.

Fortrydelsesretten gælder sideløbende med advokatforbeholdet. Hvis din boligadvokat ikke godkender handlen ved brug af advokatforbeholdet er fortrydelsen gratis, hvorfor du, hvis det bliver aktuelt, bør bruge advokatforbeholdet til at komme ud af en handel, ellers vil det som nævnt ovenfor koste dig 1% af købesummen at fortryde.

 

Z

Berigtigelse

Når købsaftalen er underskrevet af begge parter, og når alle forbehold er opfyldt, kan handlen betragtes som endelig. Herefter skal bolighandlen berigtiges.

Lær mere

Hvad betyder berigtigelse?

At berigtige en bolighandel vil i praksis sige at gennemføre handlen i overensstemmelse med de aftalte vilkår. Sælger skal have sine penge, og du skal som køber have sikret din ret over ejendommen, hvilket for dig som boligkøber sker ved tinglysning af skødet, da du herved bliver registreret som juridisk ejer af boligen.

Sagt på almindelig dansk betyder at berigtige handlen, at købsaftalen gennemføres i praksis, så sælger modtager købesummen, og du, som boligkøber, opnår samtidig ejendomsret over den faste ejendom.

En berigtigelse omfatter:

Udarbejdelse af skøde, herunder tinglysning af skøde, udarbejdelse af refusionsopgørelse og evt. en reguleringsopgørelse. Herudover skal sælger indfri og aflyse de lån, som du, som boligkøber, ikke skal overtage m.v.

 

Oversigt over bergitigelsen

 1. Købsaftalen underskrives af sælger og af køber med advokatforbehold.
 2. Køber deponerer en udbetaling hos sælgers pengeinstitut eller ejendomsmægler. Beløbet sikrer blandt andet, at ejendomsmægleren kan få sit salær.
 3. Køber stiller en bankgaranti for den resterende del af købesummen. Garantien afløses af kontant deponering af købesummen pr. overtagelsesdagen.
 4. Eventuelle forbehold i købsaftalen afklares eller opfyldes.
 5. Der bliver oprettes et digitalt skøde på tinglysning.dk.
 6. Den berigtigende advokat/ejendomsmægler sender udkast til skøde, typisk i form af en prøvetinglysning, til godkendelse hos den anden part.
 7. Når skødet er godkendt af alle parter, signeres skødet digitalt med NemID af køber og sælger.
 8. Skødet anmeldes til tinglysning.
 9. Det tinglyste skøde kommer retur med anmærkninger om sælgers pantebreve.
 10. Den berigtigende advokat/ejendomsmægler sender meddelelse om tinglysningen til sælgers og købers bank, og beder om, at tinglysning af købers nye lån, og aflysning af sælgers gamle lån, bliver bragt på plads. I forbindelse med tinglysningen underrettes kommunen og SKAT automatisk om ejerskiftet.
 11. Der tegnes ejerskifteforsikring, hvis køber ønsker det.
 12. På overtagelsesdagen deponerer køber via sit pengeinstitut resten af pengene hos sælgers bank.
 13. Der udarbejdes refusionsopgørelse.
 14. Når købers advokat får besked fra sælgers bank om, at sælgers gamle lån er aflyst, kan købesummen frigives til sælgers disposition. Frigivelse kan dog tidligst ske på overtagelsesdagen.

 

Hvem skal berigtige bolighandlen?

Det er op til dig, som køber, at beslutte, hvem du ønsker bistand fra i forbindelse med indgåelse af købsaftale og berigtigelse af handlen. Hvis det er aftalt, at sælgers ejendomsmægler berigtiger handlen, vil din boligadvokat have til opgave at kontrollere processen og varetage dine interesser. Typisk står dog din boligadvokat for hele berigtigelsen. Uanset hvad skal det være reguleret i købsaftalen.

Det er ofte en betingelse fra sælgers side, at du som køber benytter en bestallingshavende advokat i forbindelse med handlen. Dette er for at sikre, at ekspeditionerne foregår planmæssigt og præcist, så sælger ikke risikerer at skulle vente med at få sine penge.

Det er normalt aftalt, at hvis køber eller dennes rådgivers forhold medfører forsinkelse af frigivelse af købesummen, skal købesummen forrentes med den til enhver tid fastsatte rentesats iht. rentelovens § 5, stk. 1 for forsinkelsesperioden. Renten beregnes på baggrund af den officielle udlånssats med tillæg af 8%. Der kan således være store omkostninger forbundet med forsinkelse fra købers side. Det kan altså have store konsekvenser, hvis man ikke vælger en boligadvokat, der har overblik og erfaring med ejendomssager. 

Sådan kan du opnå en besparelse som køber

Husk det her tip ved tinglysning. Snak med din bank om muligheden for at opnå denne besparelse som boligkøber.

Lær mere

Husk det her ved tinglysning af realkreditpantebreve

Du har som køber mulighed for at spare tinglysningsafgift på pantebreve, hvis sælger i forvejen har tinglyst lån i ejendommen, og betingelserne herfor er opfyldt.

Det kræves bl.a., at købers nye lån ‘afløser’ sælgers gamle lån. I praksis betyder det, at sælgers pantebreve ikke må være aflyst af tingbogen, før købers nye pantebreve er tinglyst.

Der kommet nye regler med tinglysningsloven, hvor der kan ske afgiftsparkering. Snak med din bank om muligheden og opnå herved en besparelse.

Overtagelse af bolig

Når boligkøbet er gennemført, men selve overtagelsesforretningen mangler. Bliv klogere på det praktiske forløb herunder.

Lær mere

Få nøglerne af mægler og gennemtjek boligen

rPå overtagelsesdagen overdrager ejendomsmægler eller sælger nøglerne til din nye bolig til dig. Du bør i den forbindelse gennemgå boligen for eventuelle skader, herunder dobbelttjekke medfølgende hårde hvidevarer m.v. Det er normalt aftalt, at sælger giver garanti for, at de hårde hvidevarer er funktionsdygtige, så hvis det viser sig ikke at være tilfældet, bør du som køber straks reklamere overfor sælger eller ejendomsmægleren.

Normalt mødes du med mægler på ejendommen på overtagelsesdagen kl. 12.00. Her foretager ejendomsmægler aflæsning af forbrugsmålere, fx vedrørende vand, varme og el (hvis forsyningsselskaberne ikke selv foretager aflæsning og en afregning med sælger). Mægleren noterer de aflæste tal på et skema og giver meddelelse herom til forsyningsselskaberne. Herefter afregnes forbruget pr. overtagelsesdagen overfor sælger i forhold til de indbetalte acontobeløb. Dette er således ikke en del af refusionsopgørelsen.

Kan man få nøglerne før overtagelsesdagen?

Du kan som boligkøber godt aftale med ejendomsmægler og sælger, at du kan få nøglerne til boligen du køber før den aftalte overtagelsesdag. Det forudsætter selvsagt, at sælger har muligheden herfor. 

Det er ikke usædvanligt, at sælger overdrager nøgler til køber et par uger inden den aftalte overtagelsesdag.

I praksis fastholder man den oprindelige overtagelsesdag afhensyn til deponering af den kontante købesum i sælgers bank. Der skal altså ikke ske ændringer i aftalen vedrørende realkreditlån, banklån og betaling af købesummen, selvom man aftaler en tidligere overdragelse.

Derimod vil en række andre forhold blive påvirket af den nye aftale om dispositionsdag.

For det første overgår risikoen for ejendommen til dig fra det tidspunkt, da du som boligkøber får rådighed over ejendommen. Dette betyder, at du skal tegne forsikringer, der dækker fra dette tidspunkt. Ligeledes overgår vedligeholdelsespligten på boligen til køber fra dispositionsdagen, og boligkøber skal selvsagt afholde udgifter til boligens forbrug, herunder udgifter til el, vand og varme, fra dispositionsdagen.

 

Meld flytning

Når du flytter fra en bolig til en anden, skal du meddele flytning til flere forskellige instanser – bl.a. folkeregistret. Du kan melde flytning og skifte læge på Borger.dk.

Refusionsopgørelsen

En refusionsopgørelse er en opgørelse over de økonomiske mellemværender, dvs. ejendommens indtægter og udgifter, som din boligadvokat typisk udarbejder, således at fordelingen mellem køber og sælger sker med overtagelsesdagen som skæringsdato.

Lær mere

Få nøglerne af mægler og gennemtjek boligen

Refusionsopgørelsen er et regnskab mellem køber og sælger. I regnskabet medtages de udgifter, som sælger har betalt forud for overtagelsesdatoen, men som rækker ind over købers ejerperiode. På samme måde medtages beløb, som sælger måtte skylde køber.

Det er i de fleste tilfælde købers advokat ellers sælgers ejendomsmæglers opgave at udarbejde refusionsopgørelsen. Det vil fremgå af købsaftalen, hvem opgaven påhviler. Normalt skal refusionsopgørelsen være udarbejdet senest 30 dage efter overtagelsesdagen. Det ses dog mere ofte, at refusionsopgørelsen skal være klar 15 dage efter overtagelsen.

Er den endelige refusionsopgørelse i købers favør, vil saldoen blive modregnet i de af køber deponerede midler, som frigives tidligst ved købesummens frigivelse . Er refusionssaldoen i sælgers favør, skal køber betale denne kontant til sælger.

Disse poster indgår typisk i refusionsopgørelsen

Ejendomskatter m.v.

Poster, der indgår i ejendomsskattebilletten, opkræves periodevis forud. På ejendomsskattebilletten opkræves først og fremmest grundskyld til kommune. I de fleste tilfælde opkræves også udgifter til renovation m.m. Udgifterne på ejendomsskattebilletten skal fordeles mellem køber og sælger i forhold til ejertid.

Renovation og skorstensfejning

Udgifter til renovation og skorstensfejer opkræves i nogle kommuner over ejendomsskattebilletten.

Hvis udgiften ikke fremgår af ejendomsskattebilletten, skal den medtages separat i refusionsopgørelsen og fordeles mellem sælger og køber efter ejertid.

Vand- og vandafledningsafgift

Vand- og vandafledningsafgift fremgår også ofte af ejendomsskattebilletten, hvis der er tale om et kommunalt vandværk. Hvis der derimod er tale om et privat vandværk, og afgiften således ikke er medtaget under ejendomsskattebilletten, skal afgifterne fremgå af en selvstændig post i refusionsopgørelsen.

Uanset hvem der opkræver vandudgifterne, er det normalt, at udgifterne hertil ikke fordeles efter ejertid, men i stedet efter faktisk forbrug.

Sælgers andel af ejerskifteforsikringen

Hører handlen under Huseftersynsordningen, har sælger forpligtet sig til at betale halvdelen af præmien på den tilbudte ejerskifteforsikring. Sælgers del af præmien medtages over refusionsopgørelsen, hvis køber har valgt at tegne ejerskifteforsikring.

Har køber valgt at tegne en anden ejerskifteforsikring end den, som sælger har tilbudt, skal sælger fortsat betale halvdelen af præmien på den forsikring, som han har tilbudt. I forbindelse hermed indhentes dokumentation fra køber i form af kvittering m.m., således at det dokumenteres, at køber nu også har tegnet og betalt for en ejerskifteforsikring. Dette er en betingelse for, at køber kan få refusion herfor.

Kontingent til grundejerforening/fællesudgifter til ejerlejlighedsforening

Er der tale om et hus, der er medlem af en grundejerforening, skal et evt. grundejerforeningskontingent fordeles mellem køber og sælger i forhold til ejertid.

Er der tale om en ejerlejlighed, skal der ske refusion for fællesudgifter i det omfang, der ikke sker slutafregning direkte mellem ejerforeningen og sælger. Der kan evt. også skulle ske refusion af aconto udgifter til vand, varme, antenne og fællesvaskeri, hvis dette er en del af fællesudgifterne.

Det er således vigtigt at undersøge, om ejerforeningen har foretaget en slutopgørelse med sælger for de forbrugsafhængige betalinger eller om de skal medtages i refusionsopgørelsen. Kommer der efterfølgende efterregninger eller tilbagebetalinger for det afsluttede regnskabsår, vedrører disse alene sælger. Køber må ikke tilbageholde et beløb til sådanne eventuelle poster, med mindre det er aftalt i købsaftalen.

El, vand og varme generelt

Løbende anvendelsesudgifter til fx elektricitet, fjernvarme og/eller naturgas m.fl. skal aflæses pr. overtagelsesdagen. Ligger dispositionsdagen før overtagelsesdagen, skal der i stedet aflæses på dispositionsdagen.

De fleste leverandører af vand og varme foretager selv afregning med sælger, særligt når det solgte er en villa. Men hvis der ikke bliver foretaget afregning direkte over for sælger, skal forbruget siden sidste afregning samt aconto betalinger medtages som en post i refusionsopgørelsen.

Overtagelse af lejer

Overtager køber i forbindelse med handlen en lejer, skal der laves opgørelse af deposita, forudbetalt husleje, indbetalt aconto vand- og varme m.v.

Overtagelse af lån/pantehæftelser

Overtager køber et eller flere af sælgers realkreditlån, skal der refunderes renter og bidrag af sælger fra sidste termin og til overtagelsesdagen (er der tale om et banklån, medtages alene renter, da der ikke betales bidrag til banken). Sælger skal altså over for køber forrente de indestående lån frem til overtagelsesdagen.

Hvis bolighandlen er en sælgerfinansieret handel, som indebærer overtagelse af indestående lån, skal der udarbejdes en reguleringsopgørelse, som sikrer sælger sit provenu.

I det fleste sager er der ikke tale om overtagelse af sælgers lån, idet renten nu er så lav, at det bedre kan betale sig at få nye lån.

Renter af deposita

Bliver der før overtagelsesdagen tilskrevet renter på de af købers deponerede midler, vil disse renter i første omgang blive tilskrevet sælger, da det er sælgers konto. Imidlertid tilkommer disse renter køber, og renteposten medtages derfor i refusionsopgørelsen.

Sker der modsat det, at køber foretager deponeringen i sælgers bank for sent, skal køber over for sælger forrente beløbet med nationalbankens udlånsrente + 7% fra overtagelsesdagen til deponeringsdagen. Denne rentepost vil også skulle medtages i refusionsopgørelsen.

 

Du kan altid få fat på din boligadvokat

På din telefon, mail eller via vores online system, hvor du også har adgang til status på dit boligkøb

Boligadvokat til førstegangskøbere

Nyheder & artikler

Advokatforbehold i købsaftale
Advokatforbehold i købsaftale

AdvokatforbeholdAdvokatforbehold i købsaftale Er du førstegangskøber og søger du på termer som: Hvad er advokatforbehold? Advokatforbehold i købsaftale? Advokatforbehold frist? Alt sammen i håb om at få svar på dine spørgsmål? Bare rolig, du er kommet det helt rigtige...

Coronavirus – vejledning til selvstændige
Coronavirus – vejledning til selvstændige

Guide til selvstændige der er ramt af coronavirusKampen mod Coronavirus I lyset af at regeringen har optrappet kampen mod Coronavirusen, og herunder tvangslukket landets storcentre og en række andre butikker og aktiviteter og indført et decideret forsamlingsforbud, er...

Er du klar til en bedre advokat-oplevelse?

Kom igang i dag, risikofrit & uforpligtende

Det tager kun få minutter at komme i gang

Tilbud til førstegangskøbere

Det er helt uforpligtende. Vores boligadvokat ringer til dig  inden for 2 timer.

 

Start din boligsag nu

Det er helt uforpligtende. Vores boligadvokat ringer til dig  inden for 2 timer.

 

Bliv ringet op

Det er helt uforpligtende. Vores boligadvokat ringer til dig  inden for 2 timer.