★ ★ ★ ★ ★
Flere års erfaring fra specialiserede advokatkontorer med udlændingesager, herunder familiesammenføringssager, klagesager, asylsager, visumsager og sager om dansk indfødsret.
Har du fået et afslag? Vi har flere vundne sager ved Udlændingestyrelsen, Udlændingenævnet og Flygtningenævnet.
Vores team har tidligere siddet på den anden side af bordet.
Vi har erhvervserfaring fra Udlændingestyrelsen, Flygtningenævnet og ansættelse på det Danske Generalkonsulat i Istanbul og på det Danske Generalkonsulat i New York.
Vores advokatrådgivning tager sit afsæt i vores meget velfunderede juridiske faglighed og analyse. Høj faglighed og kvalitet er de vigtigste succeskriterier for vores advokatvirksomhed.
Vi har hjertet med, når dine opgaver skal løses. Vores advokater yder det ekstra, der skal til for at give vores kunder de bedste resultater og den mest optimale advokat-service.
Vores advokater er altid til rådighed for vores kunder, og gør meget ud af at etablere et godt, tillidsfuldt og behageligt forhold.
Vi starter med at gennemgå sagen med dig for at vurdere, om hvorvidt I opfylder betingelserne. Hos os får du altid en ærlig vurdering.
Herefter opretter vi et sagsbestillings-id. Hjælper dig med at betale gebyr og booke møde til optagelse af biometri.
Vi hjælper dig med at indsamle den nødvendige dokumentation og udfylde ansøgningsskemaet. Vi gennemgår og krydstjekker selvfølgelig det hele!
Når vi har sikret os at sagen er komplet, sender vi sagen med vores følgeskrivelse til Udlændingestyrelsen. Vi følger selvfølgelig sagen helt til dørs.
Så mange familier har vores advokater hjulpet med sammenføring
Bare rolig du er kommet det rigtig sted hen. Vi hjælper dig med din klage sag til en fast pris på 8.000 kr.
Du får en gratis vurdering af sagen, inden du træffer beslutning omkring om du vil klage.
Vi har stor erfaring med klagesager og er blandt de førende advokatkontorer i Danmark, som sidder med udlændingesager ved Udlændingestyrelsen og Udlændingenævnet. Vi brænder for det vi gør, og kæmper din kamp!
Her finder du svar på en lang række emner og fagord, som du støder på i familiesammenførings processen.
Hvis I er gift, skal ægteskabet kunne anerkendes efter dansk ret. For at ægteskabet skal kunne det, skal det være indgået efter reglerne i det land, hvor vielsen har fundet sted, og forholdene omkring det må ikke stride mod grundlæggende danske retsprincipper (dansk ordre public).
Det betyder:
Hvis I ikke er gift, eller hvis ægteskabet ikke kan anerkendes efter dansk ret, vil Udlændingestyrelsen i stedet vurdere, om I har et fast samliv, som kan udgøre grundlaget for en opholdstilladelse.
Fast samliv
Ved fast samliv forstås, at I har boet sammen i mindst ca. 1 år og 6 måneder på fælles adresse. Læs mere om, hvordan fast samliv kan dokumenteres
I særlige tilfælde kan kravet om mindst ca. 1 år og 6 måneders samliv fraviges. Læs mere i Integrationsministeriets notat af 9. maj 2007
Din samlever i Danmark skal påtage sig ansvaret for at forsørge dig, hvis du får behov for det. Din samlever påtager sig dette ansvar ved at udfylde en erklæring i ansøgningsskemaet.
Du vil ikke få opholdstilladelse, hvis Udlændingestyrelsen anser det for tvivlsomt, at jeres ægteskab er indgået eller samliv er etableret efter jeres eget ønske.
Når udlændingemyndighederne skal vurdere det, sker det på baggrund af alle oplysninger i sagen.
Hvis I har nære familierelationer til hinanden, anses det for tvivlsomt, at ægteskabet/samlivet er indgået efter jeres eget ønske.
Hvis der er tidligere eksempler på tvangsægteskaber i jeres nære familie, er dette en omstændighed, som taler for, at ægteskabet ikke er indgået frivilligt.
Myndighederne kan bl.a. lægge vægt på:
Det kan indgå i vurderingen, om ægteskabet er indgået med jeres familiers medvirken. Et ægteskab vil dog ikke nødvendigvis blive anset for et tvangsægteskab kun fordi, ægteskabet er indgået med jeres familiers medvirken.
Læs mere om tvangsægteskaber i Integrationsministeriets notat
Det er normalt et krav, at du og din ægtefælle/samlever i Danmark tilsammen opfylder 4 ud af 6 integrationsrelevante betingelser.
3 af betingelserne vedrører dig, som ansøger, og de 3 øvrige betingelser vedrører din ægtefælle/samlever i Danmark. Hvis fx din ægtefælle/samlever opfylder sine 3 betingelser, er det kun nødvendigt, at du opfylder 1 af dine betingelser.
Du skal have bestået Prøve i Dansk 1 eller engelskprøve på B1 niveau
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have bestået Prøve i Dansk 1 eller en anden danskprøve på tilsvarende eller højere niveau, eller ved at have bestået en engelskprøve på B1-niveau eller et tilsvarende eller højere niveau.
Prøve i Dansk 1 er en prøve, der afslutter Danskuddannelse 1, der er danskuddannelse til voksne udlændinge i Danmark. Se en oversigt over, hvilke prøver der kan træde i stedet for Prøve i Dansk 1
I forhold til engelskkravet er det en betingelse, at du, som ansøger, kan dokumentere at have bestået en engelskprøve på B1-niveau, der er afholdt af en anerkendt sprogudbyder.
Du har været i fuldtidsarbejde i mindst 3 år ud af de seneste 5 år
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have været i arbejde i mindst 3 år ud af de seneste 5 år forud for ansøgningen om opholdstilladelse.
Du skal have haft ordinært fuldtidsarbejde eller udøvet selvstændig erhvervsvirksomhed.
Både arbejde i Danmark (hvis du tidligere har haft opholds- og arbejdstilladelse) og arbejde i udlandet kan indgå i beregningen af de 3 års arbejde.
Med ordinært arbejde mener vi, at du skal have været aflønnet efter gældende overenskomst, eller at arbejdet er udført under sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår og uden offentligt tilskud, fx løntilskud. Praktik eller andet arbejde som led i et uddannelsesforløb betragtes ikke som ordinært arbejde.
Med fuldtidsarbejde mener vi, at du har været ansat med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på mindst 30 timer.
Selvstændig erhvervsvirksomhed kan medregnes, hvis din virksomhed har karakter af hovedbeskæftigelse med henblik på at opnå selvforsørgelse. Din selvstændige erhvervsvirksomhed skal have haft et omfang, der kan sidestilles med lønarbejde i gennemsnit mindst 30 timer om ugen.
Du kan også opfylde betingelsen, hvis du i dit hjemland har nået pensionsalderen, da pensionsårene kan medregnes som arbejdsår, hvis du forud for pensionen var i fuldtidsarbejde.
Du har bestået et uddannelsesforløb af mindst 1 års varighed
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have bestået et uddannelsesforløb af mindst 1 års varighed.
Det er en betingelse, at der er tale om et offentlig anerkendt uddannelsesforløb. Det betyder bl.a. at uddannelsen giver erhvervs- og uddannelsesmæssige rettigheder i det land, hvor du har taget den, og at uddannelsen er kvalitetssikret gennem landets lovgivning.
Uddannelsesforløbet skal kunne sidestilles med en dansk erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. Erhvervsuddannelser i Danmark, herunder erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) udbydes af tekniske skoler, social- og sundhedsskoler, handelsskoler og landbrugsskoler, andre skoler og institutioner, herunder private udbydere, fx visse AMU-udbydere m.fl. og skoler i forsvaret samt virksomheder.
Uddannelsesforløb, der er afsluttet med en ikke-bestået eksamen, kan ikke medregnes.
Der er ikke krav om, at uddannelsen er afsluttet, så længe uddannelsesforløbet af mindst 1 års varighed – fx første år af en 3-årig bacheloruddannelse – er bestået. Hvis første år af en flerårig fuldtidsuddannelse ikke er afsluttet med en eksamen, skal du i stedet vedlægge en udtalelse fra uddannelsesinstitutionen, der kan bekræfte dette.
Uddannelsesforløb på uddannelser, der er på niveau med gymnasiale uddannelser her i landet kan ikke medregnes i uddannelseskravet. De gymnasiale uddannelser i Danmark omfatter almen studentereksamen (stx), merkantil studentereksamen (hhx), teknisk studentereksamen (htx) og hf-eksamen
3 af betingelserne vedrører dig, som -herboende ægtefælle. Hvis fx din ægtefælle/samlever opfylder sine 3 betingelser, er det kun nødvendigt, at du opfylder 1 af dine betingelser.
Du skal have bestået Prøve i Dansk 3 (skal altid opfyldes)
Det er en betingelse, at du har bestået Prøve i Dansk 3 eller en danskprøve på et tilsvarende eller højere niveau.
Betingelsen kan bl.a. opfyldes ved:
Du kan se en oversigt over alle de prøver, der kan træde i stedet for Prøve i Dansk 3 her
Du har været i fuldtidsarbejde i Danmark i mindst 5 år
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have været i arbejde i Danmark i mindst 5 år. Det er ikke et krav, at de 5 års arbejde ligger i en bestemt periode.
Du skal enten have haft ordinært fuldtidsarbejde eller udøvet selvstændig erhvervsvirksomhed i 5 år.
Med ordinært arbejde mener vi, at du skal have været aflønnet efter gældende overenskomst, eller at arbejdet er udført under sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår og uden offentligt tilskud, fx løntilskud. Praktik eller anden beskæftigelse som led i et uddannelsesforløb betragtes ikke som ordinært arbejde.
Med fuldtidsarbejde mener vi, at du har været ansat med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på mindst 30 timer.
Selvstændig erhvervsvirksomhed kan medregnes, hvis din virksomhed har karakter af hovedbeskæftigelse med henblik på at opnå selvforsørgelse. Din selvstændige erhvervsvirksomhed skal have haft et omfang, der kan sidestilles med lønarbejde i gennemsnit mindst 30 timer om ugen.
Du har været under uddannelse i mindst 6 år
Du kan opfylde én af betingelserne i integrationskravet ved at have været under uddannelse i Danmark i mindst 6 år. Ud af de 6 år skal mindst 1 år være en sammenhængende fuldtidsuddannelse ud over grundskolen og 10. klasse, og uddannelsesforløb, der er gennemført i udlandet, kan ikke medregnes.
Du skal have gennemført de 6 års uddannelse forud for, at din ægtefælle/samlever søger om opholdstilladelse. Det er et krav, at du har mindst 1 års fuldtidsuddannelse på en erhvervs- eller studiekompetencegivende uddannelse og at uddannelsesforløbet har været sammenhængende. Det kan fx være uddannelsesforløb på en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse på en offentlig anerkendt uddannelsesinstitution.
De gymnasiale uddannelser omfatter almen studentereksamen (stx), merkantil studentereksamen (hhx), teknisk studentereksamen (htx) og hf-eksamen.
Erhvervsuddannelser, herunder erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) udbydes af tekniske skoler, social- og sundhedsskoler, handelsskoler og landbrugsskoler, andre skoler og institutioner, herunder private udbydere, fx visse AMU-udbydere m.fl. og skoler i forsvaret samt virksomheder.
Uddannelsesforløb, hvor du har været optaget på en videregående uddannelse på en offentlig anerkendt uddannelsesinstitution, vil indgå med den fulde varighed af uddannelsesforløbet, der beregnes på grundlag af det antal point, som du har opnået efter det fælleseuropæiske pointsystem (ECTS). 60 ECTS-point svarer til en fuldtidsstudie i 1 år.
Du kan få opholdstilladelse i Danmark efter reglerne om ægtefællesammenføring, når du har en ægtefælle eller fast samlever i Danmark.
Du og din ægtefælle/samlever i Danmark skal opfylde en række betingelser.
Der gælder særlige regler for visse persongrupper:
Hvis du er ægtefælle/samlever til en udenlandsk statsborger, som har opholdstilladelse på baggrund af arbejde eller studier i Danmark. Læs mere om medfølgende ægtefæller/samlevere
Hvis din ægtefælle/samlever er nordisk statsborger eller statsborger i EU/EØS eller Schweiz. Læs mere om familiesammenføring med statsborgere fra EU/EØS
Hvis du ønsker at søge om ægtefællesammenføring med en dansk statsboger efter EU-retten. Læs mere om familiesammenføring efter EU-retten
For at blive ægtefællesammenført skal både du, som er ansøger, og din ægtefælle/samlever i Danmark opfylde en række krav.
Krav til begge:
Krav til ansøger
Krav til ægtefællen/samleveren i Danmark
Udlændingestyrelsen kan se bort fra en eller flere af betingelserne for at få ægtefællesammenføring, hvis ganske særlige grunde taler imod, at kravet/kravene stilles.
Udlændingestyrelsen kan først vurdere, om du og din ægtefælle/samlever i Danmark er fritaget for en eller flere betingelser, når Udlændingestyrelsen har modtaget en ansøgning om ægtefællesammenføring.
Det er derfor ikke muligt på forhånd at få en bindende tilkendegivelse af, om I er fritaget for kravene.
Typisk kan være fritaget for kravende i et af følgende tilfælde:
1) Man har særbørn i Danmark, som man udøver samvær med.
2) Man har børn med selvstændigtilknytning til Danmark
3) Alvorlig sygdom eller alvorlig handicap
4) Beskyttelsesstatus som flygtning
Tal med vores advokat, som kan give dig nærmere vejledning og råd.
Du får en tidsbegrænsetopholdstilladelse.
Du får i første omgang opholdstilladelse i en begrænset periode på typisk 2 år. Det kan være kortere, hvis feks. dit pas udløber inden for 1 år.
Du har mulighed for forlængelse hvis du stadig opfylder en række af betingelserne. Læs mere om forlængelse af opholdstilladelse
Må jeg arbejde i Danmark?
Hvis du får opholdstilladelse må du arbejde i samme periode, som opholdstilladelsen gælder.
Du skal have permanent ophold og stadig opfylde betingelserne for dette.
Du skal have haft permanent opholdstilladelse i mere end de sidste 3 år.
Har du fået permanent opholdstilladelse på baggrund af en ansøgning indgivet før den 15. marts 2017, skal du desuden opfylde en række overførte betingelser for permanent ophold. Læs mere om de overførte betingelser for permanent ophold
Undtagelser fra kravet om at opfylde de overførte betingelser
Udlændingestyrelsen kan se bort fra kravet om, at du skal opfylde de overførte betingelser for permanent ophold, fx hvis du:
Herudover vil de overførte betingelser kunne fraviges enkeltvis, hvis særlige forhold eller situationer gør sig gældende. Læs mere om fravigelse fra enkeltvise overførte betingelser for permanent ophold
Hvis du ikke opfylde de danske familiesammenføringsregler, kan vi altid rådgive dig om familiesammenføring efter EU-reglerne. Det er både relevant at se på om man kan bruge EU-reglerne i et andet EU-land eller om man kan bruge EU-reglerne i Danmark.
Du kan kun gøre brug af EU-reglerne, hvis du har unionsborgerskab. Det kan for eksempel være hvis du er dansk statsborger eller statsborger i et andet EU-land.
Såfremt man er dansk statsborger, og ikke opfylder de danske regler for familiesammenføring, så kan vi vejlede om de svenske regler vedrørende familiesammenføring. De svenske regler for familiesammenføring er mere lempelige i forhold til de danske regler.
Der er intet integrationskrav i Sverige, hvorfor det kan åbne for muligheden for at søge denne vej.
Kommer snart
Alle rettigheder er forbeholdt SBA ADVOKATER © SITEMAP | Cookie Rapport
Udfyld formularen og du vil blive kontaktet af vores advokater for at få din sag i gang.
Udfyld formularen og du vil blive kontaktet inden for 2 timer
Udfyld formularen og du vil blive kontaktet af vores advokater for at få din sag i gang.
Få vurderet din familiesammenføringssag helt GRATIS!